ŁUSKA KAKAOWA

Przy fermentacji i prażeniu owoców Kakaowca Właściwego otrzymujemy masło kakaowe, proszek kakaowy, czekoladę do picia i  łuskę kakaową.  Łuska kakaowa (po śląsku kakauszale) jest świetna zamiast kakao i kawy zbożowej. Głównym atutem łuski jest duża zawartość błonnika i magnezu.  Spożywanie błonnika obniża poziom cholesterolu oraz pomaga w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi i utrzymaniu wagi ciała.  Łuska kakaowa ma właściwości lekko pobudzające, dodające ciału energii, a także polepsza samopoczucie psychiczne, daje uczucie odprężenia.  Znana jest również z właściwości laktacyjnych.   Łuska ziarna kakaowca zawiera również substancję, która  niszczy bakterie powodujące próchnicę.

Przyjemny aromat i smak powodują, że łuskę  można stosować zamiast kakao do ciasta czy jogurtu.

Jeden ze sposobów przygotowania:

Zalewamy wrzątkiem i gotujemy , po około 15 minutach przecedzamy i dodajemy mleko, dosypujemy cukier, następnie gotujemy jeszcze kilka minut. Ilość cukru zależy od upodobania, smakuje wyśmienicie!

 
 

CENNIK WYSYŁKI

W celu złożenia zamówienia należy wysłać informacje poprzez formularz kontaktowy lub bezpośrednio na adres e-mail, podając ilość, formę zapłaty , adres dostawy i numer telefonu.

Hurtownie i sklepy prosimy o kontakt indywidualny.

Cena jednego opakowania 500g – 5,00 PLN.

Koszty przesyłki

PRZEDPŁATA      15,00

POBRANIE           17,00                                   

Numer konta:  RAIFFEISEN POLBANK      47 1750 0012 0000 0000 2254 0408

Przesyłka będzie realizowana  po otrzymaniu przelewu na konto lub informacji o wysyłce za pobraniem w ciągu 48 h (tylko w  dni robocze).

Możliwy odbiór osobisty w godz. 7.00-15.00 (pn.-pt) . Płatność przy odbiorze.