ŁUSKA KAKAOWA

Przy fermentacji i prażeniu owoców kakaowca otrzymujemy masło kakaowe, proszek kakaowy i  łuskę kakaową . Łuska kakaowa (po śląsku kakauszale ) jest świetna zamiast kakao i kawy zbożowej. Głównym atutem łuski jest duża zawartość błonnika i magnezu oraz wapnia, fosforu, sodu i potasu .

Propozycja  przygotowania:

Propozycja podania: Zalewamy wrzątkiem i gotujemy , po około 15 minutach przecedzamy i dodajemy mleko, dosypujemy cukier, następnie gotujemy jeszcze kilka minut. Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem goździkówkardamonu, cynamonu czy skórki pomarańczowej.

 
 W celu złożenia zamówienia należy wypełnić formularz kontaktowy lub bezpośrednio zamówić  pod adresem braciacyba@gmail.com- podając ilość, sposób zapłaty, adres i telefon kontaktowy.

CENNIK WYSYŁKI

             

Cena jednego opakowania 500g – 8,00 PLN.

Koszty przesyłki

PRZEDPŁATA – 15,00

POBRANIE  – 20,00                                   

Numer konta:   RAIFFEISEN POLBANK       47 1750 0012 0000 0000 2254 0408

Przesyłka będzie realizowana po otrzymaniu przelewu na konto lub informacje o pobraniu, w okresie 48 godzin.

Możliwy odbiór osobisty w godz. 7.00-15.00 (pn.-pt). Płatność   przy odbiorze.